HTML

Darwin Nap Szatmárnémetiben II - 2010

2010.02.12. 09:15 D Nap Szatmárnémeti

 

 

 

 

Darwin Nap Szatmárnémetiben 


  2010 február 12

 

  

 

A Darwin-nap a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe. A kezdeményezők úgy gondolták, annak ellenére, hogy modern kultúránk és életvitelünk nagyrészt a tudomány eredményeire épül, sokáig nem volt olyan nemzetközi tradíció, amely méltóképpen megemlékezett volna a tudományos módszerről és az ennek segítségével felépített tudáshalmazról.

Az evolúcióelmélet kitüntetett szereppel bír a tudományban, hiszen nemcsak a biológián belül fontos szervezőelv, hanem számos tudományterülettel össze is kapcsolja azt. A tudomány részterületeit összhangba hozva fontos csomópontot alkot az emberi tudás hálójában. Darwin nemzetközileg ismert, emblematikus figurává vált, akinek a modern tudomány és gondolkodás fejlődésére gyakorolt hatása vitathatatlan. Ezért választották az ő születésnapját (február 12.) a tudomány vívmányainak (többek között az evolúció elméletének) megünneplésére.

 

Szatmárnémetiben 2010. február 12-én a Szatmár Megyei Múzeum második alkalommal rendezett Darwin Napot, mely keretében egy kisebb kiállítás mutatta be Darwin életét és munkásságát, az evolúciót az akkori tudás és a tudomány mai eredményeinek tükrében. A kiállítás mellett ismeretterjesztő előadások népszerűsítették a racionális gondolkodást a tudomány és humanizmus ünnepén

 

2010 FEBRUÁR 12-én a Szatmár Megyei Múzeum kistermében:

 

 



 

11.00: Vizauer T. Csaba (Zöld Erdély Egyesület) Darwin hatása a nyugati kultúra természetképére

 

 

 

 

 

 

 

11.30: Dr. Szállassy Noémi (Babes-Bólyai Tudományegyetem, Kolozsvár) A human szexualitás evolúciója

 

 


 

 

A rendezvényről megjelent:

 

http://www.szatmar.ro/index.php?p=news&act=show&cid=29076

http://www.szatmar.ro/index.php?p=news&act=show&cid=29202

http://www.erdon.ro/engine.aspx/page/article-detail/dc/im:erdon:news-erdely/cn/news-20100210-12090208

http://www.hirlap.ro/mh/cikk.php?id=27636&apparition=2010-02-09

 

 

 

E-Consult Egyesület Szatmárnémeti Asociaţia E-Consult Satu Mare


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dnap.blog.hu/api/trackback/id/tr752619944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása