HTML

Darwin Nap Szatmárnémeti

Friss topikok

Linkblog

Darwin Nap 2012

2013.12.09. 09:12 D Nap Szatmárnémeti

 

Darwin és a felfedezés

 

Amikor 1831-ben elindult földkörüli útjára, maga Darwin sem gondolta, hogy milyen jelentőségű felfedezést fog tenni. Bizonyára tele volt kíváncsisággal, izgalommal, félelemmel, amikor a kis háromárbocos Beagle fedélzetén megkezdte 5 évig tartó utazását. Felfedezőútja a modern tudomány egyik legjelentősebb, legmeghatározóbb elméletéhez vezetett.

A Charles Darwin születésnapja a tudományos gondolkodás nemzetközi ünnepe, ebből az alkalomból világszerte tartanak a tudományt népszerűsítő eseményeket. Szatmárnémetiben 2009 óta a Szatmár Megyei Múzeumban kerül megszervezésre a Darwin Nap a Szatmárnémeti E-Consult Egyesület, és az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti közreműködésével.

Az immár negyedik évét betöltő rendezvény idei témája a felfedezés. Február 10-én különböző tudományágakban jártas szakemberek tartanak ismeretterjesztő előadásokat a múzeum dísztermében (a Vasile Lucaciu sugárút, 21 szám alatt) 12 órától. Az előadások mellett, a látogatók egy Charles Darwin életét és munkásságát bemutató plakát-kiállítást is megtekinthetnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dnap.blog.hu/api/trackback/id/tr615682690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása